Volg onze Facebookpagina voor de laatste updates!

Juf Evy en haar kleutertjes

1KB – Vervanging door juf Angela
Tijdens juf Evy haar ziekteverlof kwam juf Angela de klas overnemen en werkten leuke thema’s uit: Thema Winter en Thema Carnaval!

1KB - Thema ‘Ziek zijn’

We werkten 2 weken rond het thema ‘Ziek zijn’.  We vroegen aan dokter Jules wat hij allemaal in zijn dokterstas heeft steken en natuurlijk mochten  we zelf ook even dokter worden! 
We maakten zelf pilletjes met plasticine, experimenteerden met water en spuitjes, de poppen en elkaar verzorgen in de poppenhoek,…  Er werd aandacht besteed aan de gevoelens die hier bij de kleuters rond leven: zich niet lekker voelen, bang zijn, niet graag medicijnen nemen,…
Op een dag had Jules plots allemaal rode stipjes, wat zou er toch met hem zijn?
We maakten naast onze doktershoek ook nog een apotheek.  Kijk maar mee…

1KB – Stage door juf Phedra – Thema ‘Plitse Pletse Plater… Water!’

Juf Phedra kwam deze week met ons werken rond het thema ‘Water’.  We gingen vooral op ontdekking met de nieuwe materialen in de klas.
Dinsdag was Jules heel vuil, dus moest hij in bad.
Jules was ook naar de tandarts geweest en heeft een tandenpoetsdiploma gekregen. Wij wilden dit natuurlijk ook en gingen oefenen om onze tandjes te poetsen. Woensdag was er een grote verassing in de klas, wij kregen een visje op bezoek!
Donderdag was Jules zijn eendje kwijt, wij mochten hem helpen die te zoeken.
Vrijdag maakten we er een magische dag van….

1KB – Thema ‘Pasen – Dotties eieren’ (Jeugdboekenweek)

In onze klas werkten we rond het boekje “Dottie’s eieren”. Daarmee sloegen we meteen 2 vliegen in één klap: We werkten rond het thema van de jeugdboekenweek ‘Weg van de stad’ en het is een mooie aanloop naar het thema: ‘Pasen’.
Op maandag hoorden we iets geks in de klas; welk geluid kwam er toch uit die doos?  Het bleek een (knuffel-) kip te zijn, “Dottie” genaamd.  Samen met haar zouden we ontdekken waar de eieren vandaan komen…
Verder versierden we onze klas mooi met een paasboom en iedereen mocht meehelpen.  We kunnen natuurlijk moeilijk leren over eieren als we er niet van kunnen proeven, zowel van echte eieren als van de chocolade eieren!  Benieuwd???

1KB – Thema ‘Lentebloemen’

Eindelijk werd het dan (even) lenteweer!  Alle bloemen en bloesems beginnen volop in bloei te staan en daarom wilden we de natuur wat in de klas brengen.  De kleuters brachten veel en mooie bloemen mee, die moesten we natuurlijk in water en vazen zetten.  Ook leerden we de weg die een zaadje aflegt tot bloem.   We konden naar hartenlust experimenteren in onze zandbak die voor de gelegenheid gevuld was met bloemenaarde…
Tussendoor kwam de mama van Lore W. op bezoek met de baby ‘Ruben’, nu konden we ons geschenkje van de klas afgeven!
En als mooie afsluiter gingen we genieten van de lentezon op de ‘Piratenboot’, dat was dolle pret!